Welkom in Thailand
Na een paar geweldige dagen op de perhantians, met de boot terug naar het vaste land.
Met een taxi zijn we naar Kota Baru gereden, een plaatsje waar je makkelijk de oversteek kan maken met de Thaise grens.
Omdat wij over land de grens over gaan, krijgen we maar een 15 dagen visum, dit was net iets te kort, maar gelukkig konden webij de Thaise ambassade een visum voor 60 dagen gratis aanvragen. Alles geregeld dus gaan met die banaan!
We hadden in ons hostel een man ontmoet Andre die al 25 jaar in Thailand woont. Hij moet elke 90 dagen zijn visum verlengen. Dus voor hem is de grens oversteken een gewoonte geworden. Wij achter Andre aan de grens over en toen met de taxi naar het busstation. Deze bus ging tot Hat Jai en vanaf daar moesten we de bus hebben naar Krabi. Jammer genoeg vertrekken hier de bussen wel optijd en mistten wij de aansluiting net. Nu zouden we pas met de volgende bus mee kunnen en om 23.00uur in Krabi aankomen.. Andre bood ons aan om met hem mee te gaan en bij een vriend van hem te slapen. Een beetje met bibberende knieen, want we wisten echt niet waar we uit zouden komen toch het aanbod aangenomen.
Om 22.30uur kwamen we bij de houtfabriek van die vriend en konden we heerlijk slapen in een mega bed. Andre slaapt daar normaal gesproken en die moest nu inhet fel gekleurde kinderstapelbed. Lekker knus!
's Ochtends 07.15uurstond heel de familie (vader, moeder, kind en zoon van vader met vrouw en kind) in de deuropening ons even te bekijken.. De dierentuin is er niets bij. Nu het licht was zagen we pas hoe enorm het huis was. Nu een vlugge douche werden we door mevrouw en meneer mee uit ontbijten genomen. In de glimmende Mercedes naar een luxe Chinees restaurant, het was nu precies 8.00uur 's ochtends.
Zij bestelden vanalles voor ons, maar zij spraken geen Engels en wij geen Thais, dus Andre kon soms wat vertalen voor ons. Maar de rest lieten we gewoon maar, we zouden het wel zien.
Eerst kwamen alle gefrituurde en hartige hapjes op tafel. Toen die klaar waren kwam er een enorme kar met Dim Sum, heel de tafel stond helemaal vol! Wij hadden nog nooit zo luxe gegeten. Alleen het jammere was dat dit het voorgerecht was. Toen kwam d hoofdmaaltijd met vlees en rijst en voor ons hadden ze ook nog een traditionele rijstsoep met vlees besteld. Dus echt rollend gingen wij een uurtje later van tafel. Zij hebben in ieder geval een ander idee bij ontbijten dan wij hier hebben!!
Die verdere dag zijn wij echt overal en nergens naartoe gereden. Wel heel leuk, dan zie je meteen wel heel veel van de ongeving!
's Middags nog een heerlijke maaltijd. Meneer (wij weten allebei niet hoe hij heet) betaalde alles voor ons, want dat hoort als je gasten hebt. Dus we hebben twee dagen alles gekregen.
's Avonds had mevrouw speciaal voro ons verse Tom Yam soup gemaakt met garnalen en groentes en natuurlijk met rijst erbij. Het was helemaal leuk dat wij ook hun scherpe eten konden eten, dat was weer een nieuw attractie. Maar stiekem was het wel heel scherp, maar raaf als wij zijn gewoon lachen en snel dooreten, plus twee liter waten naar binnen mikken!
's Avonds met mevrouw in haar karaoke studio gezongen. Echt wat voor mij, maar wel heel leuk om mee te maken!
's Ochtends nog ontbeten en vervolgens met Andre nog Krabi bekeken en naar de markt geweest en toen weer met zn tweetjes op de boot naar Railay Beach.
Wij wisten niet dat de longtail boten niet erg stabiel in het water lagen en we kwamen echt helemaal druipend die boot uit.
In de middag hebben we vier uur rock climbing gedaan. Echt super gaaf, jehad uitzicht als je boven was over de hele zee met heel veel eilanden.
Die volgende ochtend de boot naar Ko Phi Phi gepakt. Een toeristisch maar leuk eiland. Hele dag op het strand gelegen, wat rondgelopen en gegeten.
's Avonds moesten we er toch echt aan geloven en kwamen de buckets te voorschijn.. Dat gaat hard! Maar het was wel een top avond!
Vandaag dus even een heel rustig dagje en morgen trekken we weer door naar Phuket.
hee lieve meiden, dit is voor mij bekend terrein. Grappig te lezen dat jullie daar nu ook rondhuppelen... Pas op in phucket, schijnen alleen maar vieze oude mannetjes te lopen die opzoek zijn naar zeer jonge thaaise dametjes! enjoy thailand!
En was er een half moon party?
niet met halve emmertjes natuurlijk :)
Ja ja, dat zijn de avonturen die we willen lezen!
Nou......wij gaan ook lekker naar een vakantiepark in Limburg....Ook heel spannend...En daar hebben ze vast ook een karaokebar...hihi
Leuk om de verhalen te lezen en fijn dat het goed gaat met jullie.
Have fun
Hoi Nory en Laurien
Ik heb nu pas jullie site ontdekt. Wat een fantastische verhalen en wat een ervaringen en indrukken. Ook weer een reis om nooit meer te vergeten na Indonesie met het gezin. Nory nog gefeliciteerd met je verjaardag,had je een"jarig"gevoel? Meiden geniet en maak veel foto,s Hartelijke groeten