Taman nagara & Perhantians
We hadden een tocht uitgezocht die je zonder gids kon doen. Het bleek best een pittige te zijn van 20 km door het oerwoud, maar wie niet waagt, wie niet wint! De twee rugzakjes gevuld met overlevings spullen voor 2 dagen hiken. De hike begon helemaal geweldig. Het weer zat mee, de moed zat er goed in en we waren klaar voor het avontuur. Tot op het moment dat ik een blaadje van me sok wilde vegen en erachter kwam dat het geen blaadje was maar een BLOEDZUIGER!! Vanaf dat moment werd het lopen iets minder relaxt, vooral toen we doorkregen dat ze overal in het bos zaten. Uiteindelijk ons er maar overheen gezet en gewoon af en toe controle check bij elkaar gedaan. Verder verliep te tocht prima. We zijn onderweg nog olifanten poep tegen gekomen en afdrukken van grote klauwen in de modder (op dat moment realiseerde we ons trouwens wel even dat als er iets zou gebeuren je best wel ver van de bewoonde werled bent..) Toen we het bordje 500 m zagen staan dachten we wel dat we het moeilijkste gedeelte hadden gehad, mha, dat bleek niet helemaal het geval. We moesten een rivier oversteken. Dat ging opzich nog wel soepel totdat ik een van mijn slippers richting Noor gooide want die had ze nodig om op de wal te klimmen. De slipper werd door de wind gepakt en belande in de stroming. Als het een of andere flut slipper was hadden we hem laten gaan maar dit was een goede, deze werd bijna dag en nacht gedragen. Gelukkig bleef die ergens vederop in de rivier hangen en met ' de slipper-vangst' hebben we onze survival tocht dus nog even verlengt, maar we hebben hem te pakken gekregen! De hut was geweldig. Het was gewoon een hut met houtestappel bedden erin, maardat maakte het eigelijk wel leuk. We adden alleen een slaaphoes mee dus het zou een hard nachtje worden.Met de scout skills hebben we een vuurtje gemaakt en onze blik maaltijd erin omgewarmt. Er sliepen nog 6 andere mensen die nacht in de hut wat best gezellig was. Het heeft de hele nacht geregend dus geen last van beesten gehad. Wat wel een nadeel was voor de volgende dag want alles was glipperig geworden. Eenmaal terug waren we flink bek af en hebben we ons maar eens goed volgebunkerd in een van de lokale restauantjes.
Als beloning voor de afgelope dagen zijn we naar de Perhantian Island vertrokken in het noord oosten van Maleisie. Mooie zee, witte stranden, palmbomen en gewoon helemaal mooi. Ook leek ons dit de ideale plek om ond kikkerlande door de finale te supporten. En wij waren niet de enige hollanders die daar zo over dachten want er waren zeker wel een stuk of 60 hollanders te vinden. Jammergnoeg gingen de meeste van hen met sippe gezichtjes terug naar huis voordat het zonnetje opkwam... (bij ons begon de game om 02: 30:)
We hebben heerlijke daagjes hier gehad. Lekker op het strand gelegen, met twee jongens kano gehuurd, dagje snorkelen gedaan en s avonds een dansfeeste op het strand gemaakt. Wel heel leuk, met je blote voeten in je strand outfit lekker op de muziek dansen en achteraf een duik in de warme zee die nooit afkoelt. En in die zelfde zee heb je dan de dag ervoor de hele dag gesnorkelt, klaine haaien, schilpadden en duizende soorden vissen gezien. Echt prachtig hier! Toch willen we niet te lang hier blijven hangen want er is vast nog veel meer moois. Op naar Thailand is nu het plan!