Twee bikkels op avontuur!!
Vanaf het treinstation van KL n treintje genomen naar het sentral basstasion van KL. Daar konden we voor RM 35,- pp een VIP ticket voor de bus kopen (ongeveer 9 euro pp).. In eerste instantie was dit best duur, maar toen we om half tien met zin twee'en in die enorme VIP bus vertrokken zonder verer iemand in de bus, was het het kaartje wel waard..
We hebben verstoppertje gespeeld in onze bus, omdat hij gewoon zo enorm was, het leek wel of we van die beroemdheden waren met hun priv'e bussie!
Om 14.00uur kwamen we aan in de Cameron Highlands, aan de temperatuur merkte je meteen dat we hoger zaten, je zweette niet meteen als je de bus verliet..
Met de backpacks en tassen heel het dorp door, want we hadden een adresje van een hostel, maar die lag net iets uit de route. Verder wel een prima plekje. Na een lekkere lunch dan eindelijk de schoenen uit de tas! Ja, het grote moment is daar, wij gaan de jungle in. Met een kaartje van de omgeving dachten we trail 7 en 8 wel even te wandelen. Meteen vanaf het begin was het gewoon kaarsrecht omhoog. Het was geen wandelingetje het was een ruime kilometer echt klimmen, dus iet wat hijgend en vochtig van het zeet hebben we het eind van trail 7 bereikt en konden we eaan de terugtocht omlaag beginnen. Ook dat was geen eitje, het is daar heel vochtig, dus de vloer is glad, dat was duidelijk te merken aan de coole moves die we maakten bij de stijle stukjes..
Uiteindelijk helemaal heel beneden gekomen en op naar n douche, na 5 minuten zagen we er al wat bruiner uit dan toen we begonnen.
Lekker avond gegeten en naar bedje, want we moesten ons wekkertje om 2.15uur zetten om Nederland-Uruguay te kunnen zien! YESSSS
Het aller mooiste was dat we een potje hadden, en ik had (zoals gewoonlijk 3-2 voor NL gegokt.. Stom, dat wordt het toch niet..) En ja hoor, ik had t potje, dus huplakee, RM15,- in the pocket. Dat wordt smullen morgen avond!
De volgende ochtend toch gewoon vroeg op, ant we hadden een grote tocht op het programma... Na lekker roti als ontbijt, konden wij de dag weer aan en begonnen we aan de tocht. Eerst moesten we naar het begin van de trail komen, na twee en een half uur waren we er eindelijk (gewone afalt weg omlaag), maar we begonnen toch wel ernstig te twijfelen hoe we dit gingen doen op de terugweg.. We waren de route van gister nog niet vergeten..
Buiten alle verwachten om hebben we er maar twee uur over gelopen en kwamen we opeens de jungle uit midden in de tuin van een heel lief oud vrouwtje.. Het was wel een echt film momentje, omdat we echt als twee grote westerse tussen alle struiken door opeens midden in die tuin stonden, wij verbaast, zij verbaast en wat toen??
Gelukkig wees ze ons de goede kant op en waren we zo terug in ons dorp, echt een mee valler!
We waren allebei nog helemaal niet moe en hebben nog n leuke route uitgezocht, het is zo onwijs gaaf om met ze twee'en zo dwars door de jungle te banjeren en n beetje je eigen weg te vinden tussen die enorme bomen en planten!
We verheugden ons nu wel echt op ons overwinners diner, dus hebben bij een Indiaas restaurantje echt heerlijk gegeten.. Bol en rond ons bed in en morgen om 8.00uur met een mini busje op naar Taman Nagera National Park!!
Dag lieverds, ik doe jullie even de groeten uit warm Den Haag. Heel veel plezier nog in het oosten.
Over 12 uur weten we over Oranje kampioen is!
groetjes Marion en René
zo krijg je een lange tijd geen verhaaltjes en dan ineens 2 tegelijk, we boffen! :)
Nog steeds leuk om jullie avonturen te lezen! En over een paar uur ZIJN we wereldkampioen!!!!!!! hiiiiiiiihaaaa! xxx
Hallo gekke meiden,
Jullie zijn goed bezig en zien er gezond uit. Van Anita kreeg ik de tip om deze site te bekijken.
Het weer is hier ook tropisch. Leuk om jullie zo te volgen. Litô zit in Griekenland met haar nicht. Dat vind ik al een hele afstand. Jullie zitten al helemaal aan de andere kant van de wereld.
Nou meisjes, pas goed op jezelf en op elkaar.
Ik wens jullie heel veel plezier!
Jeannette.
Stoere chicks zo in de jungle....brrrrr...
have fun, kus