laurien-nory.reismee.nl

Sumatra

Toen ik op het vliegveld vanMedan aankwam wist ik gelijk dat dit anders zou gaan worden. Medan is volgens mij echt het tegenovergestelde van Singapore. Niks georganiseerde straten, mooie, moderne gebouwen en redelijk veel westerse mensen. Achterop een motorscooter ben ik afgezet bij het adres wat ik op geschreven had van mijn Cser in Medan. Alleen dit ritje door de stad was al een hele belevenis. Mensen stoten elkaar aan, wijzen, zwaaien, roepen, lachen naar je en willen op welke manier dan ook, even contact met je. Kindertjes rennen achter de scooter aan en voordat ik bij het adres was ben ik al drie maal op de foto gezet... Oke hier zijn ze dus echt geen toeristen gewend... Aan de ene kant leuk maar aan de andere kant ook wel een beetje ongemakkelijk. maar het heeft de pret in Medan zeker niet verpest. Mijn Cser Andi vroeg of ik met hem en wat vrienden mee wilde gaan hiken. Alleen konden ze pas 2 dagen later vertrekken omdat zij dan pas vrij waren. Eerst zat ik er wel tegenop om twee hele dagen in Medan vol te krijgen, want het is een drukke stad maar er is echt geen ruk te doen, behalve het bezoeken van 1 moskee. Maar met Tiaz, vriend van Andi heb ikde dagen prima ingevuld.Lekker door de stad crossen op z'n vespa, zwemmen, markt bezoeken en vooral veel uurtjes is zijn eige fitnes zaak doorgebracht.

Het hiken was geweldig. De eerste vulkaan, Sinaburg (2410m) hebben we in de nacht beklommen. Zonsopgang gekeken en na een paar uurtjes rusten aan de afdaling begonnen. En het is niet zo maar een vulkaan, mooi paden, leuningen of wegwijzers hoef je niet te verwachten, dit is echt oerwoud! Het laaste uur was zelfs bijna verticaal omhoog. Maar ik was helemaal in me nopjes! Beneden aangekomen ben ik met Andi en johan doorgegaan naar de volgende vulkaan Sibayak (2124m) Gelijk die zelfde dag nog beklommen en savonds ons tentje in het midden van de krater opgezet. Heel primitief gekookt en water zoeken doe je tussen de rotsen, maar pas op want Andi heeft daar net ook ergens gepiest! De volgende ochtend moesten de mannen de vulkaan nog een keer op en neer doen want ze moesten een groep ophalen beneden. Nadat ze terug waren heb ik me ook bij de groep aangesloten en zijn e terug gelopen naar beneden. Echt een prachtige omgeving, uit sommige delen komt nog stoom en wehebben lekker in een hotspring kunnen baden. Andi en ik zijn die zelfde avond nog met de bus naar Bukit Lawang gegaan. Hier ontmoeten we Aisha en John (dui, usa) Met ze viertjes de jungeltocht gedaan. En twee gidsen, want in dit gebied is Andi niet bekend. Na 10 min in het jungel zagen we al de eerste oerang oetangs! Best wel tof om die beesten zo in het echt te zien. We hebben die toch onwijs veel gave apen, schilpadden, vlinders en vooral heeeel veel muggen gezien! 's avonds in een 'kamp' geslapen in het jungel. Een paar stokken met een zeil erover. onwijs gezellige avond gehad met nog een paar gidsen die allemaal leuke kaart spelletjes en oude trucjes met lucifers hadden. De volgende ochtend hebben we ervoor gekozen om het lekker rustig aan te doen. Ons tentje stond naast een riviertje en een waterval, waar we die zelfde ochtend ook nog bezoek kregen van een oerang oetang met baby. Ik ben nog nooit zo snel het water uit gerend! Aan het eind van de middag werden we in een paar banden op de rivier gezet, en relaxen maar. Heerlijk genieten van het water, zonnetje en de mooi omgeving om je heen, en vooral genieten om even niet te lopen. De dag voor het hiken begon was ik flink beetgenomen door de muggen, en had ik mijn voet opengekrapt in mijn slaap. Hierdoor kon ik eigelijk geen schoenen aan. De eerste vulkaan heb ik nog op me dichte schoenen gelopen maar het deed zo'n pijn dan ik de ret erna op me slippertjes heb gedaan. Me vlesje betadine is nu wel bijna leeg want met al het vuil hier blijf je poetsen.

Terug in Medan hadden we een feest avond dieeindigte in de kariokie bar! Misschien maar goed dat dat me laatste avond in Medan was, want onder de douche lijkt het soms nog wel wat, maar hierwerd ik toch wel even met me zelf geconfronteerd..

Volgende ochtend heeft Tiaz me op de bus gezet richting lake toba. Twee heerlijke rustige dagen gehad op het einland in het meer. Het liefst was ik nog langer gebleven maar ik ben iets te lang blijven hangen in het noorden van Sumatra waardoor ik even een beetje door moet reisen. Twee hele leuke stelletjes ontmoet om het eiland, waaronder ook de eerste Nederlanders! Gister Avond heb ik de nachtbus naar Bukittiggi genomen. Het was een hele rit. En ik had verwacht dat deze bus wel vol toeristen zou zitten, maar dat was het tegendeel.. Alleen maar indo's waarvan niemand een woord engels spreekt.Dat maakte de rit nog iets langer want iedereen komt omstebeurt even een ' praatje' met je maken. Bugittinggi is opzich een grote stad maar er hangt een leuke sweer en het ziet er stukken beter uit dan Medan. Ik heb een heel lief klein kamertje met mijn eige dak terras. Ik ga straks even bij een traditionele dans kijken en de plannen voor morge weet ik eiglijk nog niet. ik wil proberen om dit weekend vanaf padang door te vliegen naar Jakarta op java.

eem

lieve lau! wat klinkt t fantastisch! jij natuurlijk helemaal in je element tussen stoere kerels bergen beklimmen! zelfs op je slippers! dank voor je lieve mailtje! als er weer leuke verhalen zijn mailen wij vanaf t toch best warme nederlandje! (net keihard verbrand door de zon)! lieve lau heel veel plezier! XX

marion hil

hartstikke leuk allemaal, vooral oerang oetangs in het echt zien lijkt me gaaf! ga zo door!
xx

siempje

Ha lekkerding van mij, wat een heerlijke stories! Ik herken heel wat maar er zitten ook veel nieuwe elementen bij die ik zeker nu (door jou verhalen ) ook zelf graag (snel) wil meemaken... In Vulkanen klauteren en slingeren met orangoetangs,, zooo gaaf!
meisje ik zei toch dat je een echte top backpacker zou worden! hou ons op de hoogte! xxx

Tamaar

Hey ouwe survivalaar!

Leuk hoor, klinkt goed allemaal.

Wat voor muggen wel eens wil helpen is hoog gedoseerde vitamine B1 (thiamine). Alleen lijkt me dat heel moeilijk vinden op Sumatra, hoe zeg je dat in het indonesisch? hahaha. Dan is het toch makkelijker lullen in het engels, wij hebben het toen in Nieuw-Zeeland wel kunnen vinden. Helpt ook bij alcoholproblemen ;) ,spierpijnen,vermoeidheidsklachten en wagenziekte! Lijken me ideale pillen, vooral als je zoals jij lang op reis bent en al deze dingen tegen komt, hahaha.

Have fun, X

je zus

Ik begrijp dat jij helemaal in je nopjes was toen je een 2 km hoge vulkaan kan beklimmen via een oerwoud, maar ik ben blij dat ik niet naast je liep:P
Ik hoorde dat Indonesisch niet zo'n moeilijke taal is, heb je al wat woordjes geleerd?? (indonesch voor dummiers?)

Tamaar

Geniet je een beetje van het chillen op Bali???

Ik ben benieuwd naar de verhalen en foto's.

X